GİZLİLİK POLİTİKASI

Sitemizde verilen tüm servisler www.fitinsane.com ve fitinsane@hotmail.com adresinde kayıtlı İmge Kevser Gürsoy Salmanlı Şahıs Firmamıza aittir ve firmamız tarafından işletilir.

Firmamız, çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne şekilde korunduğu belirtilmiştir.

Üyelik veya Mağazamız üzerindeki çeşitli form ve anketlerin doldurulması suretiyle üyelerin kendileriyle ilgili bir takım kişisel bilgileri (isim-soy isim, firma bilgileri, telefon, adres veya e-posta adresleri gibi) Mağazamız tarafından işin doğası gereği toplanmaktadır.

Firmamız bazı dönemlerde müşterilerine ve üyelerine kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon teklifleri gönderebilir. Üyelerimiz bu gibi bilgileri alıp almama konusunda her türlü seçimi üye olurken yapabilir, sonrasında üye girişi yaptıktan sonra hesap bilgileri bölümünden bu seçimi değiştirilebilir ya da kendisine gelen bilgilendirme iletisindeki linkle bildirim yapabilir.

Mağazamız üzerinden veya e-posta ile gerçekleştirilen onay sürecinde, üyelerimiz tarafından mağazamıza elektronik ortamdan iletilen kişisel bilgiler, üyelerimiz ile yaptığımız "Kullanıcı Sözleşmesi" ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında üçüncü kişilere açıklanmayacaktır.

Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve verilen hizmet ile ilgili çıkabilecek sorunların veya uyuşmazlıkların hızla çözülmesi için, Firmamız, üyelerinin IP adresini kaydetmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.

Firmamız, Üyelik Sözleşmesi ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, talep edilen bilgileri kendisi veya işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak amacıyla kullanabilir. Kişisel bilgiler, gerektiğinde kullanıcıyla temas kurmak için de kullanılabilir. Firmamız tarafından talep edilen bilgiler veya kullanıcı tarafından sağlanan bilgiler veya Mağazamız üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler; Firmamız ve işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından, "Üyelik Sözleşmesi" ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, üyelerimizin kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanılabilir.

Firmamız, gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümü olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir.

KREDİ KARTI GÜVENLİĞİ

Firmamız, alışveriş sitelerimizden alışveriş yapan kredi kartı sahiplerinin güvenliğini ilk planda tutmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz hiçbir şekilde sistemimizde saklanmamaktadır.

İşlemler sürecine girdiğinizde güvenli bir sitede olduğunuzu anlamak için dikkat etmeniz gereken iki şey vardır. Bunlardan biri tarayıcınızın en alt satırında bulunan bir anahtar ya da kilit simgesidir. Bu güvenli bir internet sayfasında olduğunuzu gösterir ve her türlü bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri sürecine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır. Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler alışveriş sitelerimizden bağımsız olarak 128 bit SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaştırılır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hiçbir bilgi tarafımızdan görüntülenemediğinden ve kaydedilmediğinden, üçüncü şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele geçirmesi engellenmiş olur.

Online olarak kredi kartı ile verilen siparişlerin ödeme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin güvenilirliği firmamız tarafından kredi kartı dolandırıcılığına karşı denetlenmektedir. Bu yüzden, alışveriş sitelerimizden ilk defa sipariş veren müşterilerin siparişlerinin tedarik ve teslimat aşamasına gelebilmesi için öncelikle finansal ve adres/telefon bilgilerinin doğruluğunun onaylanması gereklidir. Bu bilgilerin kontrolü için gerekirse kredi kartı sahibi müşteri ile veya ilgili banka ile irtibata geçilmektedir.

Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Üye giriş bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. Bu amaçla, üyelik işlemleri sırasında 128 bit SSL güvenlik alanı içinde hareket edilir. Bu sistem kırılması mümkün olmayan bir uluslararası bir şifreleme standardıdır.

Bilgi hattı veya müşteri hizmetleri servisi bulunan ve açık adres ve telefon bilgilerinin belirtildiği İnternet alışveriş siteleri günümüzde daha fazla tercih edilmektedir. Bu sayede aklınıza takılan bütün konular hakkında detaylı bilgi alabilir, online alışveriş hizmeti sağlayan firmanın güvenirliği konusunda daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.

Not: İnternet alışveriş sitelerinde firmanın açık adresinin ve telefonun yer almasına dikkat edilmesini tavsiye ediyoruz. Alışveriş yapacaksanız alışverişinizi yapmadan ürünü aldığınız mağazanın bütün telefon / adres bilgilerini not edin. Eğer güvenmiyorsanız alışverişten önce telefon ederek teyit edin. Firmamıza ait tüm online alışveriş sitelerimizde firmamıza dair tüm bilgiler ve firma yeri belirtilmiştir.

MAİL ORDER KREDİ KART BİLGİLERİ GÜVENLİĞİ

Kredi kartı mail-order yöntemi ile bize göndereceğiniz kimlik ve kredi kart bilgileriniz firmamız tarafından gizlilik prensibine göre saklanacaktır. Bu bilgiler olası banka ile oluşabilecek kredi kartından para çekim itirazlarına karşı 60 gün süre ile bekletilip daha sonrasında imha edilmektedir. Sipariş ettiğiniz ürünlerin bedeli karşılığında bize göndereceğiniz tarafınızdan onaylı mail-order formu bedeli dışında herhangi bir bedelin kartınızdan çekilmesi halinde doğal olarak bankaya itiraz edebilir ve bu tutarın ödenmesini engelleyebileceğiniz için bir risk oluşturmamaktadır.

ÜÇÜNCÜ TARAF WEB SİTELERİ VE UYGULAMALAR

Mağazamız, web sitesi dâhilinde başka sitelere link verebilir. Firmamız, bu linkler vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. Firmamıza ait sitede yayınlanan reklamlar, reklamcılık yapan iş ortaklarımız aracılığı ile kullanıcılarımıza dağıtılır. İş bu sözleşmedeki Gizlilik Politikası Prensipleri, sadece Mağazamızın kullanımına ilişkindir, üçüncü taraf web sitelerini kapsamaz.

İSTİSNAİ HALLER

Aşağıda belirtilen sınırlı hallerde Firmamız, işbu "Gizlilik Politikası" hükümleri dışında kullanıcılara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilir. Bu durumlar sınırlı sayıda olmak üzere;

1.Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik v.b. yetkili hukuki otorite tarafından çıkarılan ve yürürlülükte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uymak;

2.Mağazamızın kullanıcılarla akdettiği "Üyelik Sözleşmesi"'nin ve diğer sözleşmelerin gereklerini yerine getirmek ve bunları uygulamaya koymak amacıyla;

3.Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi;

4.Kullanıcıların hakları veya güvenliklerini korumak için bilgi vermenin gerekli olduğu hallerdir.

E-POSTA GÜVENLİĞİ

Mağazamızın Müşteri Hizmetleri’ne, herhangi bir siparişinizle ilgili olarak göndereceğiniz e-postalarda, asla kredi kartı numaranızı veya şifrelerinizi yazmayınız. E-postalarda yer alan bilgiler üçüncü şahıslar tarafından görülebilir. Firmamız e-postalarınızdan aktarılan bilgilerin güvenliğini hiçbir koşulda garanti edemez.

TARAYICI ÇEREZLERİ

Firmamız, mağazamızı ziyaret eden kullanıcılar ve kullanıcıların web sitesini kullanımı hakkındaki bilgileri teknik bir iletişim dosyası (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası site hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet'in kullanımını kolaylaştırır.

Teknik iletişim dosyası, siteyi kaç kişinin ziyaret ettiğini, bir kişinin siteyi hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar sitede kaldıkları hakkında istatistiksel bilgileri elde etmeye ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde uyarı verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler.

Firmamız, işbu "Gizlilik Politikası" hükümlerini dilediği zaman sitede yayınlamak veya kullanıcılara elektronik posta göndermek veya sitesinde yayınlamak suretiyle değiştirebilir. Gizlilik Politikası hükümleri değiştiği takdirde, yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru ve önerileriniz için fitinsae@hotmail.com adresine email gönderebilirsiniz. Firmamız’a ait aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

 

Firma Ünvanı  : İmge Kevser Gürsoy Salmanlı

Adres               : Cevizli mh. Bayraktar sk. K plaza no:5-7 İç kapı no:28 Kartal/İstanbul

Eposta             : fitinsae@hotmail.com

Tel                    : 0532 777 29 06

Bizi Arayın

Gizlilik & Kişisel Veri Politikası

Gizlilik & Kişisel Veri Politikası

Gizlilik & Kişisel Veri Politikası


Bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikası, iyzico tarafından toplanan, saklanan, işlenen, paylaşılan ve aktarılan kişisel veriler hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır. iyzico web sitesini ziyaret eden, herhangi bir iyzico hizmetini kullanan (örneğin iyzico aracılığıyla ödeme alan bir satıcıya kredi kartıyla ödeme yapan) tüm gerçek kişiler bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikasının kapsamındadır.
iyzico Türkiye ve iyzico Avrupa aynı gizlilik ilkelerini ve politikalarını uygulayan iki şirket olduğundan, bu politika boyunca "iyzico" ifadesi, her iki şirketi de kapsayacak şekilde kullanılmaktadır. Gizlilik & Kişisel Veri Politikası boyunca iyzico'dan bahsedilirken "biz", "şirketimiz" gibi ifadeler kullanılabilir. iyzico şirketlerinin resmi unvanları ve iletişim bilgileri bu politikanın sonunda yer almaktadır.
"Kişisel veri", "kişisel bilgi" ve "bilgileriniz" ifadeleri birbiri yerine geçecek şekilde kullanılmaktadır ve kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilgili tüm bilgileri kapsamaktadır (örneğin isim, e-posta adresi, doğum tarihi, kimlik numarası). 
Müşterilerimiz ve son kullanıcılar için kişisel verilerin önemli olduğunun bilincindeyiz ve iyzico bünyesindeki herkesin bu politikaya uyum sağlaması, kişisel verilerinizin güvenliğinin her halde sağlanması için gereken tüm çabayı göstereceğiz.
Bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikasının amacı:
• Elde ettiğimiz verileri kullanma amacımızı ve şeklimizi mümkün olan en açık ve anlaşılır biçimde açıklamak;
• Sizin izninizle hangi bilgileri elde ettiğimizi ve bu bilgilerin hangi amaçlarla ve nasıl işlendiği açıklamak;
• Bu bilgilerin hangi amaç ve yöntemlerle üçüncü kişilere aktarıldığı konusunda bilgi vermek; 
• Kişisel verilerinizle ilgili yasal haklarınız konusunda sizi aydınlatmak;
• Haklarınızı ve mahremiyetinizi koruma konusundaki sorumluluğumuzu açıklamaktır. 
Bu politika yalnızca iyzico ürün ve hizmetlerinin kullanımı bakımından geçerlidir. iyzico'ya ait olmayan tüm web sitesi ve ortamlarda, ilgili kişi veya kurumun gizlilik politikası ve kuralları geçerli olacaktır. Bir satıcının web sitesine ödeme bilgilerini iyzico'ya aktarmak amacıyla iyzico ödeme formunun yerleştirilmiş olması gibi durumlarda ise hem iyzico'nun, hem de ilgili satıcının gizlilik politikaları geçerli olacaktır.
iyzico tarafından işlenen kişisel verilerinizin türleri hangi hizmetlerden, nasıl faydalandığınıza göre değişebilir. Bulunduğunuz bölge ve hukuki durumunuz gibi faktörlere bağlı olarak hizmetlerin tümü size açık olmayabilir.

2. iyzico Tarafından Toplanan Kişisel Veriler
Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, ya da hizmetlerimizi kullandığınızda sizin hakkınızda çeşitli kişisel veriler toplarız.
Web sitemize girdiğinizde, iyzico aracılığıyla bir ödeme gönderip aldığınızda, ya da iyzico'ya kaydolup bir hesap açtığınızda; talep ettiğiniz hizmetleri etkili ve güvenli bir biçimde sunmak için gereken bilgileri toplarız. Bu bilgiler aşağıdakileri içerebilir:
• Kişisel bilgileriniz (örneğin isminiz, adresiniz, e-posta adresiniz, kimlik numaranız).
• Ödeme bilgileri (örneğin kredi kartı numaranız, kartınızın son kullanma tarihi, taksit tercihiniz).
• Birisi üçüncü kişilere ödeme gönderdiğinde, ya da bize üçüncü kişiler hakkında bilgi vermeleri gereken başka bir işlem yaptığında, bu üçüncü kişiler hakkındaki kişisel verileri elde edebiliriz. 
• Diğer kişilerden elde edilen bilgiler; örneğin iyzico üyesi bir müşterimizden satın almak istediğiniz ürünlerin veya hizmetlerin isim ve kategorileri, satıcı bünyesindeki üyeliğinize ilişkin detaylar, IP adresiniz ve daha önce yaptığınız işlemlere ilişkin bilgileri elde edebiliriz. Kargo şirketlerinden de siparişinizin durumuna ilişkin bilgileri elde ederek kullanabiliriz. 
• iyzico hizmetlerinden yararlanan bir müşterimiz olmak istemeniz halinde, iş yerinizin türünü ve kimliğini belirlemeye yarayan bilgiler, iletişim bilgileri, işletmeye ilişkin tanıtıcı ve açıklayıcı bilgi ve belgeler, ödemenin aktarılabilmesi için gereken banka bilgileri ve iyzico ürün ve hizmetlerini kullanımınıza ilişkin kayıtlar (IP adresi, kullandığınız web altyapısı vs.) elde edilecektir. Bu bilgilerin bir kısmı veya tamamı kişisel veriler içerebilir ve firma olarak, bu kişisel verileri paylaşmaya yetkili olduğunuzu garanti etmeniz gerekir. 
• Eğer bir platform (örneğin bir pazaryeri) bünyesinde satış yapan bir satıcı iseniz, üye olduğunuz pazaryeri tarafından işletmenize ilişkin tanıtıcı bilgiler, iletişim ve banka hesabı bilgileriniz iyzico'ya aktarılacaktır.
• iyzico tarafından sunulan opsiyonel hizmetlerden faydalanmanız, ya da iyzico ile iletişime geçmeniz gibi durumlarda bize sunduğunuz ek bilgiler iyzico tarafından toplanmaktadır.
• Çerezler (cookie), işaretçiler ve diğer takip mekanizmaları üzerinden elde edilen bilgiler (örneğin cihazınıza, coğrafi konumunuza ve kullanımınıza ilişkin detaylar). Hizmetlerimizi sunmak ve ilgi alanınıza dönük pazarlama faaliyetleri için kullandığımız çerezler ve diğer takip teknolojilerinin kullanımı hakkında daha detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki 4. Bölümü okuyunuz. 

3. Kişisel Verilerin iyzico Tarafından Kullanımı ve Hukuki Dayanaklar
Elimizdeki kişisel verileri, Türkiye ve Avrupa Birliği'ndeki yasal düzenlemelerin izin verdiği çeşitli amaçlar için kullanırız. Kişisel verilerinizi kullanma amaçlarımız aşağıda örneklerle açıklanmıştır. Bu kişisel verileri işlerken dayandığımız hukuka uygunluk kriterleri; sözleşmesel yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, meşru menfaatlerimiz ve hukuki yükümlülüklerimiz olabilir.
• Web sitemizi ve hizmetlerimizi size sunabilmek:
Ödemeleri gerçekleştirebilmek, para transferi yapabilmek, kredi kartlarınızı ilerde kullanabilmeniz için isteğiniz üzerine saklamak ve bir hesap oluşturmanızı, bu hesaba erişmenizi ve üzerinde değişiklik yapabilmenizi sağlamak için kişisel bilgilerinizi kullanmamız gerekir.
• Hizmetlerimizi iyileştirmek ve işletmesel gerekliliklerimizi yönetebilmek:
Web sitelerimizin ve hizmetlerimizin kullanımını gözetleyip, kullanıma ilişkin verileri analiz ederek performansımızı artırırız.
• Risk yönetimi ve platformumuz ile müşterilerimizi zarardan korumak:
Kötü niyetli işlemleri bulup önleyebilmek için müşterilerimizi tanır ve risk seviyelerini ölçeriz. Bu konudaki kararlar belirli kurallar dahilinde otomatik algoritmalar veya bizzat görevlilerimiz tarafından verilebilir. Bu incelemeler sonucunda gerçekleştirmek istediğiniz bir başvuru veya işlem reddedilirse, bu sonuca belgenin sonundaki iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşarak bilgi talep edebilirsiniz.
• Gerekli olduğunda sizinle iletişime geçmek:
Yaptığınız işlemlerin durumu hakkında sizi bilgilendirmek için iletişim bilgilerinizi kullanırız. Ayrıca yaptığınız işlemle ya da hesabınızla ilgili bir sorun ortaya çıktığında, konu hakkında size ulaşıp sorunu çözmek için de iletişim bilgilerinizi kullanabiliriz. Sizinle iyzico adına iletişime geçenler doğrudan iyzico çalışanları olabileceği gibi, hizmet aldığımız farklı iş ortaklarımız da olabilir, ki bu durumda kişisel verilerinizin bu iş ortaklarıyla paylaşılması gerekir.
• Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek veya uyuşmazlıkları çözmek:
Faaliyet gösterdiğimiz yerlerdeki bazı düzenlemeler bilgilerinizi belli şekillerde kullanmamızı ve saklamamızı zorunlu kılabilir. Ödeme hizmeti sağlayıcısı olarak aracılık ettiğimiz tüm işlemlerin kayıtlarını veri saklama yükümlülüklerimizi yerine getirmek, para aklamanın önlenmesi ve vergilendirme gibi amaçlarla tutmak ve incelemekle yükümlüyüz.
Aracılık ettiğimiz bir işlemin tarafları, ya da iyzico ile kullanıcılar arasında bir uyuşmazlık çıktığında, kişisel bilgileriniz bu uyuşmazlığın çözülmesi için kullanılabilir, mahkemelere ve alternatif çözüm mercilerine aktarılabilir.
Bilgilerinizi rıza gösterdiğinizi diğer amaçlar için de kullanabiliriz. Örneğin size pazarlama iletileri göndermek, sizden geribildirim almak gibi diğer işleme faaliyetleri için rızanızı alabiliriz. Böyle durumlarda verdiğiniz rızayı her zaman geri alabilirsiniz, bunun için belgenin sonunda yer alan iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz. Bize ulaşırken sizi tanımamıza yarayacak bilgileri de mesajınıza eklemeniz gerekir. Rızanızı geri alma bildiriminiz geleceğe dönük olarak etkili olur, bu yüzden de geçmişte rızanıza dayanarak gerçekleştirdiğimiz işlemeler hukuka aykırı hale gelmez, ancak bildiriminizi aldıktan sonra ilgili bilgileri işlemeye son veririz.

4. Çerezlerin ve Diğer Takip Teknolojilerinin Kullanımı
iyzico web sitesinin ve hizmetlerinin kullanımı sırasında, internet servis sağlayıcınızın adı, IP adresleri ve gezindiğiniz sayfalar gibi, erişim verileri toplanır. Bu bilgiler iyzico'nun tabi olduğu ve web sitesine giren web sitesinin alt yapısının sağlanması, istatistiki incelemeler yapılması ve iyzico ile ilgili tanıtımların daha doğru hedeflere yönlendirilmesi amacıyla kullanılabilir. Ayrıca, kullanımınıza ilişkin bilgiler toplamak ve bu bilgileri site fonksiyonlarını sağlama, site altyapısını yönetme ve pazarlama amaçlarıyla kullanmak üzere iyzico veya diğer hizmet sağlayıcılara ait çerezler (küçük boyutlu dosyalar) ve işaretçiler kullanılır.

Bu site Google Inc. ("Google") tarafından sağlanan bir web analiz hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, web sitesi sahibinin, kullanıcıların siteyi nasıl kullandıklarını analiz etmesine yardımcı olmak ve Google'ın da hizmetlerini sürdürmesini sağlamak amacıyla "çerezler" ve diğer kimlik tanımlayıcıları kullanmaktadır. Web sitesini kullanımınızla ilgili üretilen bilgiler (IP adresiniz de dahil olmak üzere) Google'ın farklı ülkelerde bulunabilen sunucularına iletilecek ve buralarda Google tarafından işlenecektir. Google bu bilgileri web sitesini kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi sahipleri için web sitesi aktivitesi hakkında raporlar oluşturmak ve web sitesi aktivitesi ve internet kullanımı ile ilgili başka hizmetler sağlamak (örneğin kullanıcı kategorileri oluşturmak) amacıyla kullanacaktır. Google bu bilgileri yasal zorunluluklar ya da üçüncü şahısların bu bilgileri Google adına işlemesi durumlarında üçüncü şahıslara iletebilir. Google Analytics hakkında daha detaylı bilgi almak için şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz: https://www.google.com/policies/privacy/partners/ Google Analytics Hizmetleri için bilgilerinizin kullanılmasını istemiyorsanız, şu linkte yer alan talimatları izleyerek Google Analytics kapsamının dışına çıkmayı talep edebilirsiniz: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ 

Bu site Hotjar Ltd. ("Hotjar") tarafından sağlanan ve kullanıcıların web sitesi üzerindeki deneyimlerini tespit ederek web sitesinin kullanım kolaylığını sorgulayan, kullanıcılardan anonim olarak geri bildirim alan bir hizmetten yararlanmaktadır. Hotjar'ın bu hizmeti verebilmesi için bilgisayarınıza çerezler yerleştirilmektedir.

Bu site Optimizely Inc. ("Optimizely") tarafından sağlanan ve kullanıcılara web sitesinin farklı versiyonlarını göstererek hangi versiyonun kullanım açısından daha faydalı olduğunu bulmaya yarayan hizmetten yararlanmaktadır. Optimizely'nin bu hizmeti verebilmesi için bilgisayarınıza çerezler yerleştirilmektedir.

Bu site ve iyzico üye iş yeri kontrol paneli Sosyo Plus Bilgi Bil. Tekn. Dan. Hiz. Tic. A.Ş. ("Insider") tarafından sağlanan ve üye iş yerlerine daha önce görüntüleyemedikleri özellikleri bulmalarına destek olan bir hizmetten faydalanmaktadır. Insider'ın bu hizmeti verebilmesi için bilgisayarınıza çerezler yerleştirilmektedir.
Bu site Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım A.Ş. ("Medyanet") tarafından sağlanan ve kullanıcı davranışlarını analiz eden bir hizmetten faydalanmaktadır. Medyanet'in bu hizmeti verebilmesi için bilgisayarınıza çerezler yerleştirilmektedir.
Tarayıcınız üzerinde uygun ayarları seçerek çerezlerin kullanılmasını reddedebilirsiniz, fakat bunu yaptığınız takdirde bu web sitesini tam işlevli bir biçimde kullanamayabileceğinizi lütfen unutmayınız. İnternet sitemizi kullanarak veya hizmetlerimizden faydalanarak kişisel verilerinizin yukarıda açıklanan Google, Hotjar, Optimizely, Insider, Medyanet ve diğer üçüncü şahıs servis sağlayıcılar tarafından işlenmesine onay vermektesiniz.

5. Kişisel Verilerin Saklanması ve Silinmesi
iyzico'nun kişisel verilerinizi kimliğinizin belirlenmesine imkan verecek şekilde saklayacağı süre yasal yükümlülüklerimizin ve işletmesel gerekliliklerimizin karşılanması için gereken en kısa süredir. 
Kişisel verilerinizin saklanacağı süre sona erdiğinde, kişisel verilerinizi verilerinizin güvenliğini sağlamayı amaçlayan şirket içi prosedürlerimiz uyarınca silerek veya anonim hale getirerek sizinle ilişkilendirilememesini sağlarız.
Hesabınızı kapattığınızda veya kişisel verilerinizin silinmesini talep ettiğinizde, bu verilerden yasal düzenlemelere göre hesabınızı kapatsanız bile tutmak zorunda olduğumuz veya silme talebinizi reddettiğimiz veriler dışında kalanları siler veya anonim hale getiririz.
Kullandığımız çerezlerin belli geçerlilik süreleri vardır ve bu süre boyunca web sitemizi ya da hizmetlerimizi kullanmazsanız kendiliğinden devre dışı kalırlar ve saklanan veriler silinir. Ayrıca bu çerezleri internet tarayıcınızın ayarlarını kullanarak da silebilirsiniz. 

6. Kişisel Verilerin Üçüncü Kişilere Aktarımı
Hizmetlerimizi sunarken kimi zaman aşağıda açıklanan amaçlarla kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle paylaşırız. 
Faaliyetlerimizi yönetmek ve hizmetlerimizi güvenli ve sürekli biçimde sunabilmek için kişisel verilerinizi iyzico grup şirketleri arasında paylaşırız. iyzico grup şirketleri arasındaki aktarımlar gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilir ve kişisel verileriniz bu aktarım nedeniyle bu gizlilik politikasının kapsamı dışına çıkmaz.
Gerekli durumlarda başka şirketlerin hizmetlerinden faydalanırız ve bunlardan bazılarıyla kişisel verilerinizi paylaşmamız gerekebilir. Örneğin, ödeme bilgilerinizi aldığımızda (bu bilgileri doğrudan sizden veya ödeme yapmak istediğiniz satıcı aracılığıyla alabiliriz) ilgili finansal kuruluşlara aktararak ödemenizin gerçekleştirilmesini sağlarız. Ya da yaptığınız işlem ek adımlar gerektiriyorsa (örneğin gümrük işlemlerinin tamamlanmasını gerektiren bir uluslararası satışsa), bu adımların atılabilmesini sağlamak için ilgili hizmet sağlayıcılarına (örneğin gümrük müşavirlerine) verilerinizi aktarabiliriz. Kullanıcılarımızın ve işletmemizin güvenliğini ve rahatlığını sağlamak için de üçüncü kişilere (örneğin dolandırıcılığı önlemeyi amaçlayan veri işleyicilerine) kişisel veri aktarabiliriz.
Hizmetlerimizi kullandığınızda, yaptığınız işlemin diğer taraflarını (örneğin ödeme yaptığınız satıcıyı veya diğer kullanıcıları) bilgilendiririz. Bu bilgilendirme kişisel verilerinizin bir kısmının bu kişilere aktarılmasını içerebilir.
Kolluk kuvvetleri ve diğer yetkili kurumlar bizden kişisel verilerinizi talep edebilirler. Bu bilgileri yalnızca yasal olarak zorunlu olduğumuz durumlarda ya da bir suçun önlenmesi veya araştırılması için gerekli olduğunu düşündüğümüzde paylaşırız.
Verilerinizi diğer işletmesel amaçlar için de üçüncü kişilerle paylaşmamız gerekebilir. Bu işletmesel amaçlar şirket denetimlerini, kurumsal yönetimi ve hukuki haklarımızı kullanmak gibi çeşitli faaliyetleri kapsar. Bu paylaşımları yaparken de her zaman yasal düzenlemelere uygun hareket ederiz. 

7. Üçüncü Ülkelere Kişisel Veri Aktarımı
Sunduğumuz hizmetlerin niteliği gereği, bazı kişisel verileri uluslararası olarak aktarmamız gerekebilir. Bilgi teknolojisi altyapımızın büyük kısmı (iyzico Türkiye'nin altyapısının tamamı) Türkiye'de yer alır ve bu yüzden, Türkiye dışında bir ülkeden web sitemize erişmeniz ya da hizmetlerimizi kullanmanız durumunda kişisel verileriniz Türkiye'ye aktarılacaktır. Bu aktarım kişisel verilerinizin güvenliğini sağlayan yasal bir çerçevede gerçekleşir. iyzico Avrupa ve iyzico Türkiye arasındaki kişisel veri aktarımları için Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan örnek sözleşmesel hükümleri kullanırız.
iyzico şirketleri arasındaki aktarımlara ek olarak, yukarıda açıklanan üçüncü kişilere veri aktarımları, kişisel verilerinizin farklı ülkelere aktarılmasını gerektirebilir. Ancak her durumda kişisel verilerinizin, yalnızca yeterli korumayı sağlayan ülkelere, ya da bu ülkeler dışında yer alan ancak verilerinizin güvenliğini düzenlemelere uygun olarak sağlayacağını taahhüt eden kişilere aktarılacağını garanti ederiz.
8. Sizin Tercihleriniz
Gizliliğinize ilişkin konularda bazı tercihlerde bulunabilirsiniz. iyzico tarafından talep edilen kişisel verilerinizi vermeyi her zaman reddedebilirsiniz. Ancak, vermeyi reddettiğiniz bilgilerin hizmetlerimizi sunabilmemiz için zorunlu olduğu durumlarda, hizmetlerimizden faydalanamazsınız. Örneğin, iyzico aracılığıyla kredi kartlı ödemeleri kabul eden bir satıcının ödeme sayfasında kredi kartı numaranızı girmezseniz, ödemeyi gerçekleştirmemiz mümkün olmaz. 
4. Bölüm'de açıkladığımız gibi, hizmetlerimizi daha iyi sunabilmek için çerezlerden de faydalanırız. Bu çerezleri reddetmek için internet tarayıcınızın ayarlarını kullanabilirsiniz, ancak bu çerezleri reddetmeniz halinde web sitemizi ve hizmetlerimizi kullanamayabilirsiniz.
Elimizde bulunan kişisel verilerinizin bir kısmını iyzico mobil veya web uygulamasına giriş yaptıktan sonra ayarlar bölümünde görebilirsiniz. Bunlar veya bunların dışında kalan kişisel verileriniz üzerinde sahip olduğunuz hakları kullanmak isterseniz, belgenin sonunda yer alan iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Zaman zaman sizinle iletişime geçeriz. Bu iletişim pazarlama amaçlı veya tarafı olduğunuz işlemlere ilişkin olabilir. Pazarlamayla ilgili tüm iletileri almayı reddedebilirsiniz, bunun için size gönderilen iletilerin en alt kısmında yer alan talimatları takip edebilirsiniz. Yapılan işlemlere ilişkin bilgilendirme mesajlarını almayı reddedemezsiniz, ancak bunların gönderildiği yöntem ve adresleri değiştirmeniz mümkün olabilir.
9. Haklarınız
Yasal düzenlemeler doğrultusunda aşağıda belirtilen haklara sahip olduğunuzu belirtmek isteriz:
(a) Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini, işlenen kişisel verileri, kişisel verilerin edinildiği kaynakları, yurtiçinde ve yurtdışında aktarıldığı üçüncü kişileri, verilerin saklandığı süre veya sürenin belirlenmesinde kullanılan kıstasları öğrenme;
(b) Kişisel verilerinize erişerek, kendi sağladığı kişisel verilerin, yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makinece okunur bir formatta kendisine verilmesini veya başka bir veri sorumlusuna aktarılmasını talep etme, 
(c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 
(d) Kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etme veya kısıtlanmasını talep etme,
(e) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
(f) İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
(g) Düzeltme ve silme gibi işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,
(h) İşlenen verilerin otomatik sistemler aracılığıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhte bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
(i) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranması hâlinde zararın giderilmesini talep etme. 
Yukarıda belirtilen kişisel verilerinize ilişkin haklarınızı belgenin sonundaki iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşarak kullanabilirsiniz. Bu başvuruyu yaparken sizi tanıyabilmemiz için, kayıt olurken ya da hizmetlerimizden yararlanırken verdiğiniz bilgilerinizi tam olarak belirtmeniz ve resmi bir kimliğin kopyasını eklemeniz gerekir. 

10. Kişisel Verilerin Korunması
iyzico tarafından elde edilen tüm kişisel veriler, sektörde kabul görmüş makul güvenlik şartlarına tabi olarak iletilmekte ve saklanmaktadır. Ödeme verilerinin güvenliği PCI DSS (Ödeme Sektörü Veri Güvenliği Standartları) Level 1 uyumlu altyapımızla sağlanmaktadır ve kişisel verilerin aktarıldığı bağlantılar şifrelenerek korunmaktadır. Kişisel bilgilerinizi korumak için tüm makul önlemleri alsak da, şifrenizin ve hesap bilgilerinizin güvenliğini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.
11. Diğer Bilgiler
Hizmetlerimiz ve web sitemiz çocukların (yasal olarak yetişkin olmayan tüm kişilerin) kullanımına yönelik değildir. Çocuklardan ve hukuki olarak hizmetlerimizden yararlanamayacak kişilerden kişisel veri toplamayız. Bir çocuğa ait kişisel verileri elde ettiğimizi anladığımızda, bu veriyi saklamamız yasal olarak zorunlu değilse derhal sileriz. Bir hata ya da ihmal sonucu bir çocuğa ait kişisel verileri elde ettiğimizi düşünüyorsanız, lütfen aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bize hemen ulaşın.
Bu gizlilik politikasında değişiklikler yapabiliriz. Yapılan değişiklikler yeni gizlilik politikasının geçerli olmak üzere yayınlandığı tarihten itibaren etkili olacaktır. 
Kullanıcılar ve müşterilerimiz muhtemel güncellemeleri takip etmek ve işlem yaptıkları, ya da kendileriyle işlem yapan kişilerin bilgilerini iyzico'ya aktarmadan önce bu kişileri iyzico'nun veri işleme faaliyetlerinden ve bu gizlilik politikasından haberdar etmekle yükümlüdür.

12. İletişim Bilgileri
iyzico Türkiye:
Şirket Unvanı: iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.
MERSİS Numarası: 0483034315700019
Adres: Burhaniye Mahallesi Atilla Sokak No:7 Üsküdar İstanbul
E-Posta: info@iyzico.com
Telefon: +90 216 599 01 00

iyzico Avrupa:
Şirket Unvanı: Iyzi Payments, UAB
Sicil Numarası: 304782968
Adres: Mėsinių g. 5, LT-01133 Vilnius LITHUANIA
E-Posta: info@iyzico.com
Telefon: +90 216 599 01 00
 

  • Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Rıza Metni


    1. Aydınlatma Metni’nin Amacı ve Şirketimizin Veri Sorumlusu Konumu:
    Şirketimiz iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. (“iyzico” veya “Şirket”), kullanıcılara ilişkin kişisel veriler bakımından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında “veri sorumlusu” sıfatına sahip olup işbu Aydınlatma ve Rıza Metni ile söz konusu Kanun uyarınca kullanıcıların iyzico tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılması ve aşağıda 3. maddede belirtilen durumlar için açık rızalarının temini hedeflenmektedir.

    2. Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin İşlenme Amacı:
    Kullanıcılara ait kişisel veriler, iyzico tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, iyzico tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, iyzico’nun ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, iyzico’nun ve iyzico ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile iyzico’nun sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası da dahil olmak üzere Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde işlenmektedir.

    3. Kullanıcıların Açık Rızası Doğrultusunda İşlenecek Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları:
    Kanun’un 5/2 ile 6/3 maddesinde yer alan kişisel veri işleme şartlarının karşılanamadığı aşağıdaki durumlar için iyzico tarafından kişisel verilerin işlenebilmesi için kullanıcıların açık rızasının alınması gerekmektedir.

    Bu kapsamda kullanıcıların kişisel verileri; kullanıcılara yönelik kampanyaların oluşturulması, çapraz satış yapılması, hedef kitle belirlenmesi, Kullanıcı hareketlerinin takip edilerek kullanıcı deneyimini arttırıcı faaliyetlerin yürütülmesi ve iyzico’ya ait internet sitesi, kullanıcı paneli ile mobil uygulamanın işleyişinin geliştirilmesi ve Kullanıcı ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesi, doğrudan ve doğrudan olmayan pazarlama, kişiye özel pazarlama ve yeniden pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, kişiye özel segmentasyon, hedefleme, yeniden hedefleme, analiz ve şirket içi raporlama faaliyetlerinin yürütülmesi, pazar araştırmaları, kullanıcı memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve icrası ile kullanıcı ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla dahil olmak üzere iyzico’nun hizmetlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, iyzico’nun sunduğu hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve icrası kapsamında Kullanıcı’nın vereceği onayı doğrultusunda işlenebilecek, üçüncü şahıslara aktarılabilecek ve işbu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde belirtilen taraflarla paylaşılabilecektir.

    4. Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin Aktarımı:
    Kullanıcılara ait kişisel veriler, iyzico tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, iyzico tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, iyzico’nun ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, iyzico’nun ve iyzico ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile iyzico’nun sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası da dahil olmak üzere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde Şirket yetkilileri, yurt içinde veya yurt dışında mukim iştiraklerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, hissedarlarımız, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlar ile paylaşılabilecektir.

    5. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi:
    Kişisel veriler, kullanıcılardan elektronik ortamda veya iyzico’nun talebi halinde fiziksel olarak toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

    6. Kişisel Veri Sahibi Olarak Kullanıcıların Hakları:
    Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri; (i) kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, (ii) kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, (iii) kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, (iv) yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, (v) kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (vi) Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (vii) işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve (viii) kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.
    Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından https://www.iyzico.com/gizlilik-politikasi adresinde yer alan iyzico Gizlilik Politikası’nda belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. iyzico, söz konusu talepleri değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır. iyzico’nun taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden makul bir ücret talep etme hakkı saklıdır.
     

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni


Veri Sorumlusu: iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. (“iyzico”)

İletişim Bilgileri:
iyzico Türkiye:
Şirket Unvanı: iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.
MERSİS Numarası: 0483034315700019
Adres: Burhaniye Mahallesi Atilla Sokak No:7 Üsküdar İstanbul
E-Posta:info@iyzico.com
Telefon: +90 216 599 01 00

iyzico Avrupa:
Şirket Unvanı: iyzi Payments, UAB
Sicil Numarası: 304782968
Adres: Mėsinių g. 5, LT-01133 Vilnius LITHUANIA
E-Posta:info@iyzico.com
Telefon: +90 216 599 01 00

iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. (“iyzico” veya “Şirket”) olarak kişisel verilerin korunmasını önemsemekteyiz. İşbu Aydınlatma Metni ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında söz konusu kişilerin iyzico tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılmasıhedeflenmektedir.

Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Kullanıcılara (müşterilerimiz veya internet sitemizin ziyaretçileri) ait kişisel veriler;

-Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak
-Doğru ve güncel olarak
-İşlenme amaçları ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak
-Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmektedir.

iyzico olarak Kullanıcılara ait kişisel verileri Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:

i.iyzico tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi,
ii.iyzico tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi,
iii.iyzico’nun ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası,
iv.iyzico’nun ve iyzico ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini,
v.iyzico’nun sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası

Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin Aktarımı

Kullanıcılara ait kişisel veriler yukarıda belirtilen amaçlar dahilinde, Kanun’un 8. ve 9. maddelerine ve yürürlükte olan mevzuata uygun olarak Şirket yetkilileri, yurt içinde veya yurt dışında mukim iştiraklerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, hissedarlarımız, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlar ile paylaşılabilecektir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kullanıcılara ait kişisel veriler elektronik ortamda veya iyzico’nun talebi halinde fiziksel olarak toplanmaktadır.Kişisel veriler, Kanun’un 5. ve 6. Maddelerine uygun olarak işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel Veri Sahibi Olarak Kullanıcıların Hakları

Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahibi olan Kullanıcılar;

i.Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
ii.Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
iii.Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
iv.Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
v.Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
vi.Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
vii.İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme
viii.Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Kişisel veri sahibi olarak haklarınızı, işbu Aydınlatma Metni’nde yer alan iletişim bilgileri üzerinden yazılı olarak bize ulaşarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulunun belirleyeceği diğer yöntemlerle kullanabilirsiniz. Bu başvuruyu yaparken sizi tanıyabilmemiz için, kayıt olurken ya da hizmetlerimizden yararlanırken verdiğiniz bilgilerinizi tam olarak belirtmeniz ve resmi bir kimliğin kopyasını eklemeniz gerekmektedir.

iyzico, söz konusu talepleri değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır. iyzico’nun taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden makul bir ücret talep etme hakkı saklıdır.

Ticari İletişim Rıza Metni


iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. tarafından sunulacak her türlü ürün ve hizmetlere ilişkin olarak, bizzat kendisi ve/veya hizmet sağlayıcıları tarafından; her türlü reklam, kampanya, indirim, hediye, çekiliş, promosyonlara ilişkin reklam, tanıtım ve bilgilendirme, ihtiyaçlarıma özel fırsatlar geliştirilmesi, benimle olan bağlantının devamının sağlanması, müşteri memnuniyeti araştırmaları, anket çalışmaları, tanıtım, kutlama, temenni, onay alma ve pazarlama çalışmaları, amaçlarıyla tarafıma kısa mesaj (SMS), görüntülü ve sesli mesaj (MMS), elektronik posta, mektup, telefon, çağrı merkezi, otomatik arama ve benzeri her türlü elektronik iletişim aracı ile Ticari Elektronik İleti gönderilmesini, benimle iletişime geçilmesini kabul ediyorum.
iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. / Mersis No: 0483034315700019 Tel No: 02165990100 Adres: Burhaniye Mah. Atilla Sok. No:7 Üsküdar İstanbul – Türkiye

Ücretsiz Spor Videoları, fit yemek tarifleri için,kampanyalar ve daha fazlası için kayıt olun.

© Her Hakkı Saklıdır.

  • FITINSANE